Борисов проведе телефонен разговор със създателя на германската компания "Бионтех"

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Премиерът поздрави Столтенберг за амбициозния дневен ред на Алианса и за лидерската му роля в процеса на размисъл НАТО 2030, засилващ политическото измерение на организацията. Българският министър-председател потвърди, че страната ни ще продължи активно да допринася в процеса НАТО 2030 с конкретни предложения и анализи.

Премиерът Бойко Борисов и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обсъдиха също разкритата преди дни група за шпионаж в страната ни, като Столтенберг изрази пълна подкрепа за България. Важно е НАТО да бъде силно обединено срещу всякакви зловредни дейности в държавите членки на Алианса.

„В НАТО всички трябва да сме единни и солидарни един с друг. Политическата воля за това е от голямо значение“, изтъкна от своя страна премиерът Бойко Борисов и увери Столтенберг, че НАТО винаги може да разчита на съюзническата солидарност на България. Министър-председателят Борисов добави, че НАТО като най-успешния политико-военен съюз в историята е допълнителен гарант за суверенитета, интегритета и сигурността на България.