Братя Пулеви очакват следващите си съперници на ринга през 2021 година

Българските фенове на бойните спортове с интерес очакват Кубрат и Тервел Пулеви отново да излязат на ринга. Двамата професионални родни боксьори също са в очакване на следващите си съперници. Кубрат Пулев се изправи срещу Антъни Джошуа в последния си двубой на професионалния ринг в битката за световната титла в тежка категория през декември 2020 година, докато Тервел Пулев вече изигра един двубой през 2021 година, след като се боксира в Танзания и записа успех срещу Викапита Мероро.

В края на миналата година Кубрат Пулев не успя и при втория си опит да покори боксовия връх в тежка категория. Българинът загуби от Антъни Джошуа. след като Ей Джей го нокаутира в 9-ия рунд. Двубоят беше много зрелищен и предложи страхотни емоции на българските фенове. Кубрат се държеше достойно в по-голямата част от мача, но все пак класата на британеца си каза думата. Българинът показа някои добри елементи от играта си, но не беше достатъчно за победа срещу най-добрия боксьор в тежка категория в момента. Така за втори път Кубрат загуби двубой за световната титла, след като през 2014 година претърпя поражение от Владимир Кличко. 39-годишният българин допусна второ поражение в кариерата си, като има и 28 победи (14 от тях са с нокаут).

Сега вече Пулев е в очакване на следващия си съперник на ринга. През януари имаше информации, че българинът има шестима възможни съперници, сред които са Дилиън Уайт, Луис Ортис, Чарлс Мартин, Хюи Фюри и Мартин Баколе. Имаше доста твърдения, че е много възможно Кобрата да се боксира с Хюи Фюри. Двамата Братовчедът на Тайсън Фюри вече има един двубой срещу Пулев, като преди три години българинът спечели в зала "Арена Армеец" в много интригуващ двубой. Предстои да видим дали Кобрата ще се срещне пак с Фюри или ще премери сили с друг топ боксьор.

По-малкият брат на Кубрат – Тервел, вече изигра един двубой през 2021 година, след като се боксира в екзотичната държава Танзания. На 29 януари Тервел не остави шансове на Викапита Мереро, като двубоят не бе много впечатляващ. Опонентът му от Намибия залагаше на някои непозволени удари и търсеше клинча, за да не позволи на Тервел да покаже най-доброто от себе си. В крайна сметка Тервел Пулев стори необходимото, за да спечели двубоя. Това беше 16-ата поредна победа за него на професионалния ринг. Очакванията са следващият съперник на българина да бъде от по-висока класа. За момента няма информация срещу кого би могъл да се изправи Тервел, но той ще иска да се бие срещу класен боксьор, за да стане хубав мач и да се изкачва напред в ранглистата.

През 2021 година за феновете на бойните спортове в България ще има и още много интересни двубои. Разбира се, с най-голям интерес се очаква мачът между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, който би трябвало да се проведе през лятото или есента. Двамата британски боксьори са във финалната фаза на преговорите за големия боксов спектакъл. Предстои да видим кой от двамата ще стане абсолютен световен шампион. Освен това, ще има и много събития за феновете на UFC. В главното събитие на UFC 253 през септември 2020 година, Израел Адесаня нокаутира Пауло Коста и записа 20-та поредна победа. И през тази година ни очакват много интригуващи UFC събития, които внасят допълнително разнообразие в бойните спортове за родните запалянковци.