Възможно е ново затягане на мерки - bulgaria.utre.bg

Възможно е ново затягане на мерки

08 март 2021, 21:47 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    архив

Oнлайн обучение, ограничения за молове, фитнеси и заведения

Местата, които са с най-висока заболеваемост от коронавирус да бъдат с различни мерки. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след среща, която е продължила повече от 3 часа с представителите на всички 28 регионални здравни инспекции от страната на Националния оперативен щаб и на Националния ваксинационен щаб.  На нея не е бил постигнат консенсус относно това дали мерките да са на национално или на локално ниво. 

В 8 области заболеваемостта е над 300 на 100 000  души. Това са  Кюстендил, Бургас, София-град, Шумен И Бургас. По думите на министъра целта е да се задържи епидемията под контрол.

„Сред предложените мерки са въвеждането на по- ранен вечерен час за нощните заведения, носенето на маски на открито, преминаване на учениците в дистанционна форма на обучение, ограничаване на достъпа до моловете и фитнесите, налагане на карантина за влизане на чужди граждани в страната. Въпрос на дни е да се вземе решение“, подчерета Ангелов.

Той увери, че изборите ще се проведат в безопасна среда и с всички необходими мерки. Той помоли ситуацията да не се използва за политически цели и заяви, че според него това би било безотговорно държавническо поведение.

„70% от пробите на национално ниво са от британския вариант. Точно за местата с наличието на този щам се обсъжда и затягането на мерките“, обясни още Ангелов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета