Боксът е зрелище и без супербитката между Джошуа и Фюри

Големият мач за обединение на поясите в тежка категория още няма дата. Седмици наред почитателите на бокса очакват да разберат кога ще могат да гледат големия двубой между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Още след като британският световен шампион нокаутира претендента Кубрат Пулев на 12 декември, се заговори за бъдещата супербитка на ринга. Кога ще се проведе тя обаче още не е ясно, а междувременно любителите на бокса могат да насочат погледи и към други ключови събития.

Интригата на професионалния ринг не се изчерпва само с очакването на двубоя между Джошуа и Фюри. Още през март например се очертава страхотен бой между Хуан Франсиско Естрада и Роман “Чоколатито” Гонсалес, залози за който се приемат и в бет365. Двамата се срещат в категория “муха”, където са триумфирали като световни шампиони. Мексиканецът Естрада и никарагуанецът Гонсалес се срещат в обединителна битка за три пояса, а изходът от този двубой е трудно предвидим.

Естрада има само три загуби от 44 мача на професионалния ринг, като е спечели 28 пъти с нокаут. Статистиката на Чоколатито е още по-впечатляващ - 50 победи и всичко на всичко две поражения. Двамата се срещат отново за първи път от близо 9 години насам, като тогава печели Гонсалес, макар и да среща тежка съпротива от страна на своя съперник. Неведнъж през годините се говори за реванш и ето че сега той е на път да стане факт.

И все пак - кога ще се бият Джошуа и Фюри?

Липсата на яснота продължава да витае около провеждането на дългоочаквания супердвубой в тежка категория. Самият Тайсън Фюри наскоро изказа мнението си по въпроса, което в никакъв случай не звучеше обнадеждаващо. “Още преди една година след мача ми с Уайлдър започна да се говори за такъв двубой. Сега не сме по-близо до осъществяването му, отколкото бяхме преди една година”, отсече Циганския крал, като насочи стрели към лагера на Ей Джей. Фюри поясни, че ще се бие два пъти през 2021 г., като няма претенции срещу кого ще излезе на ринга.

Дали и промоутърът на Джошуа Еди Хърн не е оставил на заден план най-важния си клиент? Едва ли, въпреки че напоследък агентът на британеца да демонстрира повече заинтересованост около Саул Канело Алварес, който обира славата в супер средна категория.

Няма начин обаче всичко за Ей Джей да е приключило с победата над Кобрата. Джошуа не за първи път демонстрира този внимателен подход в подбора на съперниците си, като не бърза да потвърждава, а това определено изнервя опонента. Когато все пак двубоят стане факт, това със сигурност ще бъде най-скъпоплатената битка в историята на професионалния бокс. Очаква се да бъде подписан договор за две срещи на ринга, като само хонорарите в полза на всеки от двамата боксьори може да надхвърли 200 милиона долара. И всъщност при такива пари не е учудващо, че всяка от двете страни се стреми да отстоява максимално своите интереси. А това включва и възможността за присъствие на публика, което доста съществен проблем в последната година.