Ново табло ще грее на стадион „Тича“

Модернизацията ще спомогне стадион „Тича“ да отговаря на съвременните изисквания за провеждане на футболни срещи

Стадион „Тича“ във Варна, на който домакинските си мачове играе „Черно море“, ще се сдобие с модерно, информационно LED-табло, научи Varnautre.bg. Закупуването му ще бъде финансирано от Министерството на младежта и спорта. От ведомството, ръководено от Красен Кралев, вече обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител. Стойността е 150 000 лв.

Новото табло ще бъде с размери 8х5 м., височина от над 11 м. и ще бъде поставено в специална метална конструкция. Информационната система ще включва всичко необходимо за нейната нормална експлоатация – видео процесор, сендер и ресивинг карти, софтуер и т.н.

Модернизацията ще спомогне стадион „Тича“ да отговаря на съвременните изисквания за провеждане на футболни срещи. Човек от екипа на „моряците“ ще премине специално обучение за работа с новата система.

Припомняме, че през 2017 г. беше извършена модернизация на стадион „Тича“ на стойност 1 000 000 лв. Със средствата, отпуснати тогава от спортното министерство, беше изградено осветление, реновира се тревната настилка и се изгради автоматизирана дренажна и поливна система.