Борисов: Полагаме денонощни усилия, за да запазим нормалния начин на живот на гражданите в пандемията

В Малево министър-председателят отбеляза, че всички ваксини, които се поставят у нас, са с много висока ефективност

В създадената организация по провеждането на имунизация срещу COVID-19 чрез мобилен екип в хасковското село Малево се увери на място министър-председателят Бойко Борисов.

„Това е поредният мобилен екип в страната, имаме готовност днес да поставим 150 ваксини на желаещите от района. Изпратихме мобилен екип от Регионалната здравна инспекция в пловдивско село, утре пращаме и в Бургас, а днес очакваме  заявки от смолянски села“, докладва на премиера министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Ангелов изтъкна, че активно продължава работата на мобилните екипи, а интересът към ваксинацията с тяхна помощ, е голям.

В Малево министър-председателят Борисов отбеляза, че всички ваксини, които се поставят у нас, са с много висока ефективност. „В България се имунизира с най-доброто, което се произвежда в света, а то е договорено от Европейската комисия и контролирано от най-стриктната агенция - Европейската агенция по лекарствата“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят акцентира върху готовността на България за организиране на въздушен транспорт за доставката на ваксини за нашата страна. „Целта е това темпо, което има в момента, да го запазим“, подчерта Борисов и добави, че през настоящата седмица се очакват допълнителни количества ваксини.

„Нормалният начин на живот трябва да бъде запазен и ние в момента го правим с всички усилия, денонощно“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят изтъкна, че на практика у нас бизнесът работи, учениците посещават класните занимания и предстои отварянето на ресторантите. „Дисциплинираният, мислещият и интелигентният народ заслужава да води нормален живот. Но това трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че по никакъв начин пандемията не е свършила“, посочи министър-председателят.

В Малево премиерът Борисов напомни, че както с пандемията, страната ни се е справила успешно и с други кризи. Министър-председателят даде за пример световната финансова криза и миграционната криза. „Чест прави на нашите граничари, че дори тази нощ са възпрепятствали над 100 души да влязат нелегално в страната. Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата“, добави Борисов.