Министър Кралев проследи на живо варненско дерби от женската волейболна лига

По-опитният тим на ДКС спечели с 3:0 срещу младите си съпернички от Перун

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи на живо варненското дерби в женския волейбол между отборите на ВК “Варна-ДКС” и ВК “Перун”.

По-опитният тим на ДКС спечели с 3:0 (25:15; 25:16; 25:17) срещу младите си съпернички. Воденият от Ставри Димитров тим се наложи за втори път градския сблъсък. В четвъртия кръг от лигата „Варна-ДКС“ постигна победа със същия резултат. Успехът е пети за отбора от началото на сезона.

С 14 точки той е на петото място във временното класиране на женското волейболно първенство. „Перун“ е осми без актив с 11 поражения.

В следващия кръг „Варна-ДКС“ домакинства на шампионките от „Марица“ в залата на Първа езикова гимназия. Двубоят е на 24 февруари от 16:00 часа. Отборът на „Варна-ДКС“ участва за първи сезон в Националната волейболна лига.

“С изпълнителния директор на Двореца на културата и спорта във Варна Минко Христов обсъдихме перспективите за развитието на женския волейбол в България”, разкри още Красен Кралев след посещението си на двубоя от дамското волейболно първенство.