ГЕРБ и СДС се регистрираха в ЦИК като коалиция

Те внесоха 9999 подписа

ГЕРБ се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори, като за първи път го направи в коалиция със СДС.

За регистрацията дойдоха председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на СДС Румен Христов.  Управляващите нарушиха и друга традиция - през последните години ГЕРБ винаги се регистрираше първа. Този път затова беше избран последният възможен ден. В ЦИК бяха внесени 9999 подписа.

„Показахме воля да градим България и да постигаме видими резултати. В годините, в които управляваме доказахме, че нашата рецепта за успех е „работа, работа, работа“, посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя апелира да се гласува на предстоящия вот и определи като  предизвикателство провеждането на избори по време на пандемия.  По думите ѝ до седмица ще са ясни номинациите на кандидат-депутатите и водачите на листи.

„Целта на тези избори и е да обединим десния вот. Според социолозите се очертава ГЕРБ-СДС като единствена дясна формация, категорично проевропейска, категорично пронатовска, която няма да допусне във властта прокремълската БСП и нейните сателити“, заяви лидерът на СДС Румен Христов.

Нашият основен опонент и на тези избори е БСП, каза административният секретар на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов. „За партньорства ще говорим, когато видим какъв ще бъде вотът на българските избиратели и конфигурацията в бъдещия парламент“, добави той пред медиите.