Борисов: Навсякъде, където има компреметирани пътища, работят машини и строители

Ще бъдат укрепени и две свлачища

В рамките на 4 месеца вече ще има асфлатова настилка на пътя Първенец- Лилково, обяви министър-председателят Бойко Борисов, който отиде на един от тежките участъци на трасето, на което асфлат никога не е имало.

"Компрометираните места ще ги направим. Машините работят, разширяват габаритете, асфалтират, укрепваме пътя. В момента се прави и ще бъде асфалтиран до Лилково в рамките на 4 месеца“, отбеляза премиерът Борисов. Ще бъдат укрепени и две свлачища. „Навсякъде, където има компреметирани пътища, работят машини и строители“, каза още министър-председателят като посочи, че температурните амплитуди и бързата смяна на времето се отразяват изключително негативно на старите пътища.

Министър-председателят Борисов коментира и темата с миграционната вълна, която не се усеща от гражданите, но работата на българските граничари  не е спирала.  „Няма нощ, в която между 80 и 200 нелагални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна Борисов. "Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.