Притежателите на карти VISA от Fibank вече могат да ги дигитализират - bulgaria.utre.bg

Притежателите на карти VISA от Fibank вече могат да ги дигитализират

04 декември 2020, 15:49 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Fibank

Дебитните и кредитни карти VISA, издадени от Fibank (Първа инвестиционна банка) могат да бъдат добавяни в мобилното приложение My Fibank и с тях да се извършват плащания през телефон с операционна система Android Os 6 или по-висока. Преди 4 години Fibank, първа в България и на Балканския полуоостров, разработи платформата за безконтактни плащания със смартфон, поддържащ NFC технология. Тази функционалност е налична вече и за картодържателите на VISA, издадена от банката, като се използва менюто „Дигитални плащания с NFC“ в My Fibank. Решението е въведено и за смарт часовници, поддържащи Garmin Pay Watch функция.

"Радваме се да надградим възможностите на картовите ни продукти с добавянето на дигиталните карти VISA към тях. Fibank е първата банка в България, въвела безконтактните плащания в страната, и оттогава досега постоянно се стремим да разширяваме обхвата на платежните услуги, които клиентите могат да извършват, в посока бързина, сигурност и удобство", сподели г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO), Председател на Управителния съвет на Fibank.

"В резултат на пандемията от COVID-19 предпочитанията на потребителите ускорено се  пренасочват към картовите и дигитални разплащания за сметка на тези в брой. Търсенето и навлизането на безконтактни, мобилни и онлайн разплащания се увеличава значително и е забележимо при всички възрастови групи в различните географски райони. Новата услуга, която Fibank въвежда, отговаря на тези потребности и предоставя възможност на клиентите в България да използват все повече технологиите за мобилни разплащания. Това ще даде още по-голям тласък на развитието им у нас при изключително удобство и сигурност за потребителите”, каза г-жа Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.

Плащанията с карти VISA се приемат в повече от 200 държави и територии по света и над милион търговски обекта. Повече за издаваните от Fibank дебитни и кредитни карти VISA можете да научите на: https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/debitni-karti/visa-debit и https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/kreditni-karti/visa.Коментари (2)

Потребител
Валери
Голямо удобство са тези безконтактни плащания от телефон и часовник, които Фибанк предлагат. Рядко нося портфейл в себе си, защото почти навсякъде може да се плаща с карта. А сега ще мога да добавя и кредитната си карта VISA.
06 декември, 15:40 ч.
Потребител
Георгиев
Тези от Първа инвестиционна направо къртят: още през 2019 г. дигитализираха Mastercard картите, сега и тези на Visa, а ЦКБ още се учат да си направят прилично мобилно приложение... нямат равни у нас, когато поискат!
04 декември, 18:19 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ