БАЗ и СЗБ: Най-строги санкции за тези, които нарушават правилата

Изразяват своята подкрепа за действията на МВР и РЗИ

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша.

„Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения. Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората“, заявяват браншовите организации.

„Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро“, коментират те.

От организациите призовават да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки.

„Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19“, пише в позицията им.