Заведенията няма да затварят, ще има засилени проверки за спазване на мерките - bulgaria.utre.bg

Заведенията няма да затварят, ще има засилени проверки за спазване на мерките

14 октомври 2020, 16:38 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    МЗ

Засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки и в дискотеките, и в нощните клубове

Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде засилен и в нощните клубове, и в дискотеките. Около това се обединиха министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации в лицето на Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България на проведена днес среща в Министерството на здравеопазването.

"Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители“, посочи Ричард Алибегов.

"Тъй като на много места установяваме неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, в т. ч. в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др., засилваме контрола навсякъде - както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите. Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията“, коментира здравният министър.Коментари (3)

Потребител
еременя
Никой няма да и стъпи в заведенията, в които хигиената им е под всякаква критика, а въпреки че свалиха ДДС на 9% цените скочиха с 50%.
Измекяра - измамник Алибегов да се скрие!
14 октомври, 21:19 ч.
Потребител
Янко Ефремов
Бранша приложи изключителни мерки за опазване на клиентите си спрямо вируса заслужават го да продължът да работят
14 октомври, 16:48 ч.
Потребител
Инна
Страхотна новина, бранша приложи драконови мерки в борбата с вируса заслужават го
14 октомври, 16:45 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ