Заведенията питат: Има ли още COVID-19 в България? - bulgaria.utre.bg

Заведенията питат: Има ли още COVID-19 в България?

06 август 2020, 10:36 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Неглижирането на мерките е масова практика, а нашите служители са с маски при 40 градуса на открито, пишат ресторантьорите

„Настояваме да бъдат преразгледани мерките с носенето на маски на открито от служителите ни и за сядане на максимум четирима души на една маса“. Това се казва в официална позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Ето какво още пиша от бранша:

„Може и да не сме разбрали, но май коронавирусът си е отишъл. Или поне в България, като че ли го няма. Множество хора непрестанно се събират на групи без да спазват каквато и да било дистанция или да използват маски.

Претендираме, че следим информационния поток, но не сме видели новина, че у нас вече няма COVID-19. Възможно е и да сме я изпуснали, защото неглижирането на мерките става все по-масова практика.

В същото време нашите служители са задължени да носят маски, за което редовно сме проверявани от компетентните институции. Дори на открити пространства и при близо 40-гадусови жеги.

Затова молим, ако наистина в България вече няма вирус и мерките са отпаднали, да ни уведомите официално.

И сега напълно сериозно – с оглед на масовото неглижиране на наложените правила и събирането на групи без да се спазва дистанция, настояваме да отпадне изискването за служителите ни, които работят на открито, да носят маски. Вече напълно безпредметно е и изискването на една маса да стоят максимум четирима души, тъй като скупчване на много повече хора на малки пространства е доста честа практика извън заведенията. Това изискване води единствено до загуби за бранша и намалени обороти, поради което бихме желали то също да бъде преразгледано.“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета