Българската федерация по джудо подкрепя правителството - bulgaria.utre.bg

Българската федерация по джудо подкрепя правителството

14 юли 2020, 09:49 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ММС, архив

„Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо от страна на българското правителство“, пишат от федерацията

Българската федерация по джудо заяви пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов. „Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо  от страна на българското правителство“, пишат от федерацията.

„Както знаете България ще бъде домакин на Европейско първенство по джудо за мъже и жени, което ще се проведе през месец април 2022 г., а през февруари тази година имахме удоволствието да организираме Европейската отворена купа за 2020 година, която е с ранг на Олимпийска квалификация.  Домакинствата на два от най-големите спортни форуми бяха спечелени с огромното съдействие от страна на българското правителство. Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лв. за организирането на шампионатите“, посочват още от федерацията ни по джудо.

От там припомнят и добрата организация на Европейската отворена купа по джудо у нас.

„Лично президентът на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик благодари със специално писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за отличното провеждане от страна на България на Европейската отворена купа по джудо“, пишат от федерацията.

„Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо  от страна на българското правителство и затова днес заявяваме нашата подкрепа за кабинета на г-н Бойко Борисов“, категорични са от Българската федерация по джудо. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ