Кралев към спортистите: Сигурен съм, че ще се завърнете по-силни и по-амбицирани за нови победи

Днес отбелязваме Деня на българския спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави родните спортисти. „През изминалите трудни месеци за цялата нация Вие още веднъж показахте, че сте не само големи спортисти, но и големи личности“, написа министър Кралев в поздравителен адрес по повод Деня на българския спорт.

„Наша обща задача е да възпитаваме и изграждаме не само успешни елитни състезатели, но и здраво и активно младо поколение“, допълни спортният министър.

Ето и целия поздравителен адрес от министър Кралев:

В Деня на българския спорт

Поздравителен адрес от министър Кралев по повод Деня на българския спорт

УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ,

Днес е Денят на българския спорт – 17 май. Поздравявам всички български състезатели, треньори, ръководители, деятели и приятели на спорта по случай празника. Отправям към Вас най-сърдечни пожелания за здраве и успехи!

Приемете и моите благодарности за всеотдайния труд, който полагате всекидневно за издигането на престижа на българския спорт. През изминалите трудни месеци за цялата нация Вие още веднъж показахте, че сте не само големи спортисти, но и големи личности. Вашият пример за отговорно поведение и висок дух в условията на извънредно положение е поредното доказателство, че България по всяко време може да се гордее със своите спортисти. Сигурен съм, че Вие ще се завърнете в състезанията по-силни и по-амбицирани за нови победи.

Спортните личности винаги са били богатство за нашето общество. Това е така от далечния 17 май 1894 година, когато в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария и поставят основите на организираното спортно движение у нас. Нека на днешния празник отдадем заслуженото признание и благодарност на всички хора, които имат принос за развитието на спорта в България. Наша обща задача е да възпитаваме и изграждаме не само успешни елитни състезатели, но и здраво и активно младо поколение.

Честит празник!

КРАСЕН КРАЛЕВ,
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА