Бойко Борисов отказва да приеме акциите на „Левски“

Министър Кралев: Несериозно е това отношение към „Левски“, нека акциите отидат в привържениците

Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на „Левски“. „Не мога да ги предам, защото г-н Борисов отказа да ги приеме. Не мога да вляза в ролята на куриер. Г-н Борисов смята, че това е несериозно и отказа да ги приеме“, заяви Севдалина Арнаудова от пресцентъра на МС.

"За да има прехвърляне на акции, трябва да има воля от двете страни. Това е опит за политизиране и няма как премиерът на държавата да е собственик, на който и да е клуб. Премиерът няма моралното право да притежава акциите, на който и да е клуб в България. Това е несериозно отношение към съдбата на клуба, но това е решение на собствениците. Това е опит да се политизира процеса и да се негнети напрежение сред привържениците." Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който излезе при Сашо Диков. Диков твърди, че държи акциите на „Левски“ и иска да ги предаде на премиера Бойко Борисов.

Събитията не са предизвикани от държавата, а от собствениците на "Левски", заяви министър Кралев.

Министър Кралев призова акциите да отидат в привържениците на клуба.

Премиерът никога не се е крил, посочи от своя страна Арнаудова. Начинът, по който това нещо се случва е обиден, унизителен и не е сериозно, посочи още началникът на кабинета на Борисов.

Премиерът отказва да приеме тези акции – нито като физическо, нито като юридическо лице, уточни тя.

По-късно Сашо Диков обясни, че ще се обади на този, "който му е дал акциите" и ще ги върне.