Служители на Нетера дариха ваучерите си за храна на хора в нужда за Великден

Българският телеком поощри инициативата, като удвои размера, и така общата стойност на дарението достигна 10 000 лева

В седмицата преди Великден 83 служители на Нетера дариха своите ваучери за храна, всеки от тях на стойност 60 лева, на хора в нужда. Сред получателите са семейства, останали без работа заради епидемията от Covid-19, и майки, които отглеждат сами децата си. Нетера удвои размера на помощта и така общата сума достигна 10 000 лева.

Всичко се случи така: като част от политиката си на корпоративна социална отговорност, по традиция Нетера подарява на своите служители ваучери за хранителни продукти за различни празници. Преди Великден всички получиха имейл, че компанията отново ще допринесе за празника им. В отговор един от програмистите на Нетера – Мартин Хайлезов, написа:

„Здравейте колеги, пиша ви във връзка с една идея, която ми хрумна днес. Благодарен съм, че имам работа, и ще прекарам празниците спокоен, но за много други това няма да важи.

Аз ще направя следното: ваучерът, който днес получих като подарък от Нетера, ще даря на хора в нужда. Точно сега, защото идват празници в трудни времена. Хора са загубили работата си и нямат никакви доходи. Много ще се радвам, ако има и други колеги, които да споделят моята инициатива, гласуват доверие и решат да ме подкрепят, като също дарят своите ваучери. За една такава кауза са нужни не много действия. Искам да е максимално бързо и прозрачно“.

Мартин членува във Фейсбук групи за подкрепа на хора, изпаднали в затруднение поради епидемията от Covid-19  и изложи ясен план как ще осъществи даренията.

Веднага след неговия призив собственикът и управител на Нетера - Невен Дилков, силно подкрепи инициативата, като написа, че за всеки дарен ваучер, Нетера ще дари още един (или сумата, на която той се равнява).

Само за два часа се включиха повече от 60% от служителите и набраната стойност за продукти с допълнителната подкрепа на Нетера нарасна до близо 10 000 лева.

Още на следващия ден своите ваучери от Нетера и нейните служители получиха различни хора от София, Варна, Стара Загора, Раковски, Търговище и други краища на страната. Поради големия размер на дарението под формата на ваучери, изпращането продължава и до този момент.

Нетера е независим телеком. Партнира си както с най-големите световни компании, така и с малки и средни фирми. Осигурява международна свързаност, услуги за управление на мрежи и сигурност вече близо 25 години. Има точки на присъствие в над 20 държави. Доставя бърз и сигурен интернет. С Нетера партньорите и клиентите разчитат на проактивна експертна поддръжка 24/7.