Появи се фалшива страница на Агенцията по заетостта във фейсбук

Животът

10-04-2020, 13:08

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Институцията разкрива допълнителни офиси в по-големите градове

Министерството на труда и социалната политика апелира гражданите да използват единствено официална страница на Агенцията по заетостта във Фейсбук. Тя се нарича "Агенция по заетостта". (@EmploymentAgencyBulgaria), администрира се от самата институция и публикува достоверна информация - https://www.facebook.com/EmploymentAgencyBulgaria/. От Агенцията по заетостта съобщиха, че е засечена фалшива страница на институцията в социалната мрежа Фейсбук с името "Агенция по заетоста - Бюро по труда" (@Buropotruda). Публикуваната на нея информация е подвеждаща, защото Агенцията по заетостта не приема заявления за регистрация в бюро по труда чрез Фейсбук, заявяват от Агенцията.

Апелираме гражданите да не подават своите лични данни към фалшивата страница, се посочва в съобщението.

Агенцията вече е подала сигнал към администраторите на социалната мрежа Фейсбук за премахване на фалшивата страница.

Междувременно стана ясно, че Агенцията разкрива допълнителни офиси в по-големите градове. С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение. Това съобщиха от Агенцията.

Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен на интернет страницата на Агенцията.

При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван.