КСБ и строителни фирми се включват в борбата с коронавируса

Общество

10-04-2020, 09:59

Снимка:

КСБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Дарения за над 1,1 млн. лева са направени до момента от Камарата, строителни компании и физически лица, работещи в бранша

Десет респираторни апарата,  системи за аспирация, мониторни станции, екстрактори и др. медицинско оборудване, предпазни средства - маски, шлемове, спирт, дезинфектанти, както и над 360 хил. лева   са дарени до момента  от КСБ, строителни фирми и физически лица, работещи в бранша, на болници, здравни и социални учреждения, общини, БЧК и др. Общата сума на даренията от Камарата, строителните фирми и физическите лица  е над 1,1 млн. лева. 

„Не можем да останем встрани от тази битка, защото се касае за човешки животи. Камарата и фирмите подкрепят и ще продължат да подкрепят българските медици и здравните заведения в усилията им за справяне с безпрецедентната заплаха, пред която страната ни е изправена“, заяви  изп. директор Валентин Николов. 

„Не е имало тежка ситуация, инцидент или природен катаклизъм, при който КСБ и българските строители да не са се включили на първа линия, за да помогнат. Искам да благодаря на всички фирми и колеги, които и сега даряват и подкрепят болници, общини, домове за възрастни хора. Бъдете здрави и продължавайте тази благородна дейност!“, коментира председателят на УС на Камарата инж. Илиян Терзиев.