Как да намалите разхода на гориво чрез моторното масло

Моторните масла могат да намалят или повишат разхода на гориво в зависимост от качеството им

Моторните масла могат да намалят или повишат разхода на гориво в зависимост от качеството им. Висококачествените масла са високо ефективни не само, защото намаляват разхода на гориво, но и защото предпазват двигателя от износване и корозия, а и също и се изразходва по-малко количество от тях.

Маслата оказват влияние върху разходите в следните направления:

По-дълъг живот на маслото</li>
Не предизвиква корозия на двигателя, защото има антиоксиданти
Почиства двигателя
Температурна устойчивост

Дълъг живот на моторното масло

По-дългият живот на моторното масло се отразява в по-рядка смяна и съответно по-рядката му покупка. На етикетите на опаковките можете да прочетете приблизителния пробег в километри след достигането, на който трябва да смените маслото. Можете да направите сравнение между отделните масла по този показател, като на утвърдените марки може да се доверявате в по-голяма степен отколкото на слабо известни или от нисък клас.

Предпазва от корозия

Висококачествените моторни масла, като Shell Helix, Shell Rimula, Shell Advance, Shell PurePlus и др. за всички видове моторни превозни средства, съдържат висококачествени антиоксиданти, предпазващи двигателя от окисление и съответно повреждане на повърхностите му. Това удължава значително живота на всички повърхности в допир с моторното масло и реди всичко триещите се.

Почистват двигателя

Моторните масла на Shell притежават вградени възможности за почистване на двигателя от натрупващите се отлагания. Това намалява триенето и оксидацията, вследствие на което удължава живота на двигателя, предпазва го от повреди и намалява разхода на гориво.

Термална устойчивост

Моторните масла на Shell са устойчиви както на много високи, така и на много ниски температури – от -40 C° до 1000 C°.

Високотемпературното окисление може да увреди двигателя, но термалната устойчивост на моторните масла Shell предотвратява този ефект.

Моторните масла на Shell също така текат три пъти по-бързо дори при -40 C°, което предпазва двигателя от студен старт и гарантира безпроблемно шофиране при много студено време и в екстремни условия.

Горецитираните данни се основават на множество независими изпитания – може да научите повече както за тях, така и за моторните масла Shell, а и за промоции в сайта на макро дистрибутора за България – Орбико и в страниците на отделните смазочни продукти: Shell Helix, Shell Rimula, Shell Advance и Shell PurePlus.

Открийте лесно най-подходящото масло за колата Ви

Безплатната услуга Shell LubeMatch предоставя подробна информация за най-подходящото масло за всеки модел моторно превозно средство – просто въвеждате модела и на екрана се показват въпросните продукти.

Лесно намиране на най-близкия сервиз

Услугата Drive On ви показва най-подходящия или най-близкия до вас сервиз, в който може да смените вашето моторно масло на колата, и маслата за всички други части от колата, за които Shell предлага висококачествено решение.