Тодор Енев: Не е вярно, че БФТенис е отказала помощ или покана за участие на ATP Cup!

Това заяви капитанът на България за „Купа Дейвис“

"Изключително съм потресен от писанията в социалните мрежи. Абсолютно няма никаква истина, че БФТенис е отказала помощ или покана за участие на ATP Cup“. Това заяви капитанът на България за „Купа Дейвис“ Тодор Енев пред Дарик радио по повод на фалшива новина във Фейсбук.

"Явно някои хора целят да изместят фокуса. За мен е по-правилно всички да се концентрираме върху това как да развиваме тениса и как да помагаме на всички подрастващи, както сме се грижили винаги. Оказаха всякаква помощ на момчетата от отбора“, коментира още Енев.

Той е категоричен, че тенисистите ни в Сидни са били във форма.

"Те се подготвяха на националния тенис център. Ние сме ги подкрепили. Не е имало никаква молба към нас някой от федерацията да пътува до Австралия. Тези твърдения са абсолютно безсмислени. Искам да поздравя целия отбор за отличното представяне в Сидни. Ние завършихме номер 9 в света. Нека се фокусираме върху този успех, вместо да обвиняваме този или онзи играч. Всички дадоха всичко от себе си. Аз като бивш състезател знам каква отговорност е при 1:1 или при 0:1. Не трябва да се нахвърляме върху топ състезателите ни“, категоричен е още той.