Операцията в Сирия ще доведе до уронване на престижа на Турция - bulgaria.utre.bg

Операцията в Сирия ще доведе до уронване на престижа на Турция

12 октомври 2019, 12:01 | Bulgariautre
  • Снимка:
    Нова телевизия

Досега бяхме съседи с Турция, сега ще бъдем с Близкия изток, коментира Георги Димов

„Операцията в Сирия ще доведе до много по-голяма дестабилизация и до много по-голямо уронване на престижа на Турция. Както и отдалечаване от идеята на президента Реджеп Ердоган да се изживява като световен лидер. В момента е под сериозна въпросителна и това дали е и регионален лидер. Досега са ми известни само 5 държави, които са подкрепили Турция. Смятайте всички останали на какво мнение са”. Това заяви бившият български консул в Одрин Георги Димов пред Нова телевизия.

По думите му устройването на мигрантите в Турция означава, че Близкият изток идва на нашата граница. „Променя се целият генетичен код. Досега бяхме съседи с Турция, сега ще бъдем с Близкия изток”, коментира той.

„По-голямата част от международната общност са категорично против тази операция и я определя точно като инвазия. Защото това не е нищо друго”, каза още бившия консул в Одрин.Коментари (3)

Потребител
Радко
хубавото при този чиляк е че нищо от това дето бръщолеви не се сбъдва
25 ноември, 15:23 ч.
Потребител
муспи
Турция от своя страна, моли Цар ББ Безсребърника да освободи територията до дъгата Варна (включително) - Мелник, по плана на Султана - Възстановяване на Отоманската Империя.
05 ноември, 18:04 ч.
Потребител
муспи
Бойко Борисоф е предложил на турцеия и сирия да им бъде посредник в мирните преговори, като те ще се провеждат в Партийния Дом в София. Сирия и турция са приели, при две условия: Феновете и на двете страни да си изявяват волята в София - по два милиона фена от всяка страна. Да се махне оня некадърен паметник на селско стерве обърнато към министерския съвет. Ако ще е до некадърност, да беше оставен оня паметник на Ленин.
13 октомври, 22:30 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета