Джо Байдън: Импийчмънт за Тръмп - bulgaria.utre.bg

Джо Байдън: Импийчмънт за Тръмп

10 октомври 2019, 00:31 | Bulgariautre

Претендентът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ догодина Джо Байдън за първи път призова днес за импийчмънт на държавния глава Доналд Тръмп заради скандала около Украйна, предаде Ройтерс. 

Байдън, който е участник в драмата, досега се въздържаше от подобен открит призив. Но по време на обиколка в рамките на кампанията си, в Ню Хемпшир, бившият вицепрезидент заяви: „Със своите думи и действия президентът Тръмп сам се подведе под отговорност. С възпрепятстване на правосъдието, отказ да отговори на разследването на Конгрес, той вече произнесе присъдата си…Той наруши своята клетва, предаде нацията си и извърши дискредитиращи действия“. 

Коментарът му бе по повод разразилия се скандал около разговор на Тръмп с украинския му колега Володимир Зеленски, в който американският лидер поискал Киев да проучи сина на Байдън Хънтър, докато е бил в борда на украинска енергийна компания. 

В реакция Тръмп веднага отговори на Джо Байдън, като подчерта, че не е извършвал нищо нередно. Коментари (1)

Потребител
муспи
Гласи се импийчмънт на Бойко Борисоф! И той е предавал Националните ни интереси (нации няма, но термина си стои), като е телефонирал на султана и го помолил да разследва... - И всичко по нататък се губи в професионален шифър, записан дословно от хората на Цецо! Ние можем само да [ още... ]
23 ноември, 01:17 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета