Мария Каракушева представя новия си албум с авангарден концерт - bulgaria.utre.bg

Мария Каракушева представя новия си албум с авангарден концерт

30 септември 2019, 14:49 | Bulgariautre

На 30 октомври софийският Music Jam Club ще бъде сцена на спектакъла Hearteclipse Live!, с който пианистката Мария Каракушева отново ще потопи любителите на класическата музика в познатото за нея модерно звучене. Концертът е предвиден като аудио-визуално изживяване, представящо девет истории от албума й „Hearteclipse“. Основен партньор на събитието е Fibank, която над 25 години подкрепя българската музика и изпълнители в проектите им. Мария Каракушева е и едно от лицата на клуб Smart Lady, където жените предприемачи у нас, освен финансиране по програмата на банката Smart Lady, получават и възможността да се срещнат и обменят опит с успели дами в различни области.

Мария работи 1 година над „Hearteclipse“, който определя като нейния опит за себепознаване и в създаването му е вложена цялата палитра от чувства, които е изпитвала – неслучайно заглавието на албума насочва към „сърдечните затъмнения“ на човешката душа. По-голямата част от деветте произведения са с космическа тема, но са представени с разбираема съвременна класика. Младата пианистка е първата жена у нас – композитор, изпълнител и продуцент, издаваща класически албум.  

Спектакълът Hearteclipse Live! ще срещне публиката, освен с музикалните изпълнения на Мария Каракушева, с успешните истории на още 9 дами-творци, носещи името „Мария“. Гост изпълнители във втората част на концерта ще са още: един от най-популярните български електронни музиканти- Иван Шопов, Quarto Quartet - The Chamber Musicians of Sofia и визуалният артист Петко Танчев. 

 

Мария Каракушева свири на пиано от 5-годишна възраст, а едва на 12 изнася първия си самостоятелен солов концерт. Лауреат е на международните конкурси за пианисти „Колд Кан“ и “Монтини ЛеБретон“ във Франция. В репертоара й са произведения на Хайдн, Моцарт, Бетховен, Шопен, Лист, Менделсон, Равел, Дебюси, Сен-Санс, Рахманинов, Чайковски и други. Създател е на проектите „Classic In The House“, „Classic In The Jazz“, „Grace on air“ и „Концерт за две Марии и едно пиано“.
Коментари (2)

Потребител
Лара
Този концерт ще си заслужава, сто процента. Това момиче прави истинска, стойностна музика, не като голяма част от другите псевдозвезди, които се правят на велики. Именно такива творци като Мария трябва да се подкрепят.
30 септември, 15:40 ч.
Потребител
Яна
Спекакълът обещава да бъде много интересен, заслужава си човек да отиде, българската качествена музика трябва да се подкрепя. Много ми допада идеята на Мария да срещне публиката с още 9 успешни дами, носещи също като нея красивото име Мария.
30 септември, 15:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета