Българска айкидо федерация включва 6-годишна айкидока в Европейската нощ на спорта #BeActiveNight - bulgaria.utre.bg

Българска айкидо федерация включва 6-годишна айкидока в Европейската нощ на спорта #BeActiveNight

28 септември 2019, 13:03 | bulgariautre.bg

Българска айкидо федерация ще вземе участие в Европейската нощ на спорта (#BeActiveNight). В демонстрациите ще се включат клубовете айкидо клуб „Будо Морихей Уешиба“, КБИ "Айки Будо", Централен Айкидо клуб "Сенсей Георги Иванов".

Събитието стартира в 18.00 часа днес пред Националния дворец на културата и е част от Европейската седмица на спорта #BeActive, организирана от Министерството на младежта и спорта.

В демонстрациите ще се включи и едва 6-годишната айкидока Мина Горанова, която ще покаже умения заедно с майка си Екатерина, кака си Габриела (8 г.) и батко си Теодор (13 г.).

Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Европейската седмица на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“

#BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ