С лифт до Черни връх през лятото - bulgaria.utre.bg

С лифт до Черни връх през лятото

18 юни 2019, 15:51 | bulgariautre.bg

„Витоша ски” пуска изгодни комбинирани и семейни билети

От 15 юни любителите на планинските приключения имат възможност да стигнат с лифт почти до най-високата точка на Витоша - Черни връх (2290 м.н.в). В събота бяха пуснати лифтовете "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2". Те ще бъдат на разположение на всички, които обичат разходките из Витоша и искат да се насладят на спокойствието и прохладата, които носи планината през лятото.

До "Алеко" може да се стигне с кабинковия лифт "Симеоново - Алеко", който също работи от 15 юни. Цените на билетите за него са 12 лева за еднократен билет и 17 лева за отиване и връщане.

Ще има и комбинирани билети на изгодни цени. 25 лева ще струва ползването на кабинковия и седалковите лифтове в рамките на един ден.

"Витоша ски" пуска и семейни комбинирани билети - по 55 лева за семейство с едно дете и 60 лева - с две деца. Деца до 6 години се возят безплатно.

Използването само на седалков лифт в посока ще бъде 7 лева, а за двата лифта - "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" - 12 лева. В двете посоки цената е 17 лева. Картата за седалковите лифтове за колоездачи ще струва 30 лева. Всички съоръжения ще работят през почивните и празничните дни до средата на месец ноември.Коментари (4)

Потребител
Марто
Хубава новина за всички любители на планината над София!
19 юни, 14:25 ч.
Потребител
Беглик
Браво! Работещите лифтове през лятото ще направят Витоша още по-достъпна за всички жители и гости на столицата. Но цялата инфраструктура плаче за подмяна, а без промени в закона това няма как да се случи.
19 юни, 07:54 ч.
Потребител
Георги
Вярно, е че Тома Белев направи много, за да няма нови лифтове на Витоша.
18 юни, 22:39 ч.
Потребител
Мими
Сега само зелените да спрат с манипулациите и МОСВ да разреши обновяване на лифтовете
18 юни, 18:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета