Читалището в Свищов организира благотворителен базар „Да помогнем за чудото на Мишо”

Мисия

16-02-2019, 13:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момченцето е с детска церебрална парализа

Първо българско читалище в Свищов, със съдействието на Стопанска академия, организира благотворителен базар „Да помогнем за чудото на Мишо”.

7-годишният Михаил от крайдунавския град е с детска церебрална парализа, смесена квадрипареза, спастичност, засегнати са всички крайници и говора. Съпровождащите заболявания на Мишо са хидроцефалия, микроцефалия, кисти в мозъка, както и в последствие-епилепсия. 
Набраните средства ще бъдат за рехабилитация на детето в клиника "Света София "  - гр. София и поддържаща терапия. Родителите споделят, че са много доволни от постигнатите до тук резултати: "С общи усилия детето започна да се подобрява. На четири години сядаше, а сега дори ходи с проходилка и кара колело... Ние сме сигурни, че с общи усилия, с много труд и упоритост, Мишо един ден ще може да ходи самостоятелно, да говори и да бъде напълно независим човек, който сбъдва мечтите си.", споделя майката Анелия Андреева.

Повече информация: https://helpkarma.com/campaign/da-pomognem-za-4udoto-na-misho-230

Базарът ще предлага ръчно изработени мартенички и украшения и ще бъде открит на 18 февруари от 17 ч. във фоайето на читалището в Свищов.