Постно меню приготвиха в Кухнята за бедни

Младежите поднесоха горещ чай на дошлите хора

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя /2-ри декември/ раздаде храна на социално слабите ни съграждани. "Спокойно мина дежурството в днешното мразовито утро. Младите ни приятели от Алтернативи интернешънъл се включиха и вчера в подготовката, и днес в раздаването на храната. Поканихме хората вътре, младежите им поднесоха горещ чай, беше приятно. Хората изобщо не намаляват, даже напротив - раздадохме постната картофена яхнийка до капка. Имаше халвичка за десерт и достатъчно хляб. Бог да помага на всички!", сподели доброволческият екип.

Увеличава се и броят на новодошлите хора, желаещи да работят като доброволци в кухнята. От Кухнята за бедни благодарят на всички дарители и помощници, с чиято помощ отново нахраниха около 120 човека.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия"