Шефът на КПКОНПИ за Иванчева: Лесен случай, доказателствата са много ясни

Нямало нищо незаконно при Пеевски, но това не се харесвало на някой

„Като прокурор бих бил много щастлив да работя по такъв лесен случай, защото доказателствата много ясно показват, че Иванчева е поискала и е взела дар, който не ѝ се полага”. Това заяви пред БТВ председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Делото срещу бившата кметица на „Младост“, заместничката й Биляна Петрова и предшественика й на поста Петко Дюлгеров вече е на ход. Те са обвинени във взимането на подкуп в особено големи размери.

Той уточни, че не може да коментира в детайли, защото тече дело в момента, но доказателствата и специалните разузнавателни средства с в огромен обем.

По отношение на Делян Пеевски Георгиев беше категоричен, че там няма нищо незаконно.

„Имахме сигнал срещу Пеевски и извършихме една обстойна проверка, но излезе, че не сме го проверявали”, коментира Георгиев. Обемът работа, който КПКОНПИ са свършили, бил огромен и никъде не са открити доказателства за незаконна дейност.

„Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо незаконно. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата”, категоричен е Георгиев.

„Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо незаконно за него в огромната проверка и обем от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус”, допълни още той.