Напрежение в Сърбия, армията е в пълна бойна готовност

Свят

29-09-2018, 17:30

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Десетки представители на косовските спецчасти са разположени в северно Косово

Напрежение в съседна Сърбия. Президентът Александър Вучич нареди армията в пълен състав да бъде поставена в най-висока степен на бойна готовност, съобщават от кабинета му, цитирани от „Танюг“.

Нареждането е предадено на началника на Генералния щаб на армията.

Причина да се стигне до това е, че по-рано през деня повече от 60 души от на косовските специални части РОСУ бяха разположени в непосредствена близост до изкуственото езеро Газиводе в северно Косово, където завзеха наскоро открития Център за екология и развитие на спорта. Те щурмували обекта по вода и суша.

Спред сръбската правителствена Служба за Косово целта на акцията е да може косовският президент Хашим Тачи да посети езерото.

„Тачи и въоръжените му терористи са направили това, за да може Тачи да се движи свободно, да се снима и да плава с лодка по езерото Газиводе. За да стане това, каза той, трябваше да махнат и арестуват всички по пътя. В Центъра за екология и развитие на спорта са вързали и арестували хората с цел да превземат и заплашат целия сръбския народ в Косово“, гласи сръбската варсия на случващото се.