Спас Гърневски сравни Нинова със змия

Г-жа „Импексова“ леела канче с отрова от трибуната, обяви депутатът

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски остро нападна председателката на БСП Корнелия Нинова от трибуната на парламента. Той определи социалистите за нагли и арогантни.

„Да приписва това, което прави вече 70 години в тази страна, на хора, които ликуват от пораженията, които са нанесени. Говорим за пенсиите на възрастните хора. Г-жо Нинова, ако имахте куража да чуете другата декларация, щяхте да стоите в залата, а не да бягате като… няма да кажа. Имам чувството обаче, че по трибуната има по едно канче отрова и то от сериозно влечуго. Да попитам аз наследниците на комунистическата партия – 1989 г., когато обявиха фалита, какво имаше в пенсионния фонд, г-н финансов министър? Нямаше нищо – ограбен пенсионен фонд, ограбен народ чрез външно търговските дружества“, заяви Гърневски.

Той призова младите хора в БСП да изискат една лекция от техния ръководител, който да им разкаже как е ставало ограбването с тези външнотърговски дружества като пряк изпълнител.

„Тук има мастит професор, който аз нарекох академик по разграбване на държава – професор, станал академик, благодарение на това, че 1994-1996 г. чрез банките бяха ограбени парите на българския народ. Няма го професор академика да ни разкаже как стават тези неща. Г-жа Импексова беше поне в 4 борда в тази държава – нека да минем през „Булгартабак“, Пловдивския панаир. Където мине тя, трева на не никне“, заяви Гърневски.

Той реши да изброява имена на свързани с БСП олигарси, които се замесиха в скандали само през последните месеци.

„Тръгваме от Бургас през Бенчо Бенчев – виден спонсор и олигарх с несметни богатства, спонсор на БСП в местната власт. На път за Пловдив минаваме през Карнобат – Миню Стайков, несметни богатства и какви далавери се правят, виден спонсор на тяхната листа. Спираме в моя роден град – най-коментираното име фамилията Арабаджиеви. Позлатени кучета им пазят двореца в Сен Тропе – доносник на Държавна сигурност“, каза депутатът.

„Тук нарекохте народа дебили, стои си професорът, другият купува гласове или го съдят за такова нещо – седи си. При вас аршинът е двоен. Да не говорим за съпоставките с "Хитлергейт". Тази наглост и арогантност не може да звучи в залата на Народното събрание – най-висшата зала в Република България. Отивате при народа и ще правите смяна на системата – ето аз ви описах системата, която искате да смените. Вие сте сценаристи, режисьори, изпълнители на главните роли на тази система.

Вие трябва да смените себе си и трябваше да го направите още на Бузлуджа вместо гюбеците пред сръбския лидер на сръбската музика Горан Брегович. Вие три пъти ходите при народа и вместо червени бюлетини – червени картони. Тук ни е пратил този народ и от вторник до петък сме длъжни да бъдем на работа в тази зала и да решаваме проблемите му. Вие дезертирате, не работите. Тази система, която сте тръгнали да сменяте, вече 10-а година е сменена и се лекуват раните от вашето 70-годишно управление, грабежи, кражби, убийства“, заяви още Спас Гърневски.