Цветан Цветанов и Волен Сидеров обсъдиха промените в Закона за устройство на територията

Политика

28-09-2018, 11:21

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Следващата седмица промените в ЗУТ ще се гледат в пленарна зала

Председателите на двете парламентарни групи на ГЕРБ и Обединени патриоти обсъдиха промените в Закона за устройство на територията (ЗУТ). Цветан Цветанов и Волен Сидеров проведоха работна среща, за да изчистят въпроси по промените, които ще се гледат в пленарна зала следващата седмица.

„В управляващата коалиция се спазва принципното становище, че докато не бъдат изчистени възраженията по определени законопроекти, те не се внасят в зала. Един от тези закони е ЗУТ, посочи Цветан Цветанов.

Цветанов коментира и отлагането на Закона за местното самоуправление. „Предстоящата седмица ще поканим представители от Националното сдружение на общините и на МВР, за да може с експертите на ДПС да говорят по всички тези текстове, за които те имат някакво притеснение. Притесненията са относно функциите на инспекторите и тези звена , които са в общините, които трябва да извършат проверките и контрол“, обясни Цветанов. И допълни, че не са смятали, че по този законопроект има някакъв проблем. „ Днес направихме отлагане на точката, за да може действително да намалим това напрежение. Това е нашата роля с г-н Сидеров, да можем да създадем една атмосфера на работа, а не атмосфера на противопоставяне“.

„В крайна сметка продуктът ще бъде по-добър, т.е. отлагането е полезно“, заяви Волен Сидеров.