Кралев се срещна с новоизбраните шефове на БФ джудо Румен Стоилов и Даме Стойков

Спорт

27-09-2018, 16:23

Снимка:

ММС

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Министърът разпореди проверка на федерацията за последните 5 години

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с новоизбраните президент и вицепрезидент на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и Даме Стойков, съобщиха от Министерство на младежта и спорта.

Кралев изрази загриженост от състоянието, в което се намира федерацията в момента и обяви, че е запознат с напрежението, което имаше между елитните състезатели и досегашното ръководство на централата.

„Надявам се да изчистите проблемите, защото разполагаме с талантливо поколение, което трябва да бъде подкрепено и да има нормални условия за подготовка, за да може да се реализира“, каза Кралев.

Тримата обсъдиха плановете на новото ръководство за развитие на джудото в България. Министърът поиска от Румен Стоилов и Даме Стойков, след като новият Управителен съвет бъде вписан от съда, да му представят краткосрочна програма до Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

За да бъде установено какво точно е състоянието на федерацията, министър Кралев разпореди извънпланова проверка на Инспектората на ММС за дейността й през последните 5 години.