Убиецът от Каспичан- Затворен, агресивен и злоупотребяващ с алкохол

Крими

27-09-2018, 09:28

Снимка:

pixabay.com/niekverlaan

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Опитал да прикрие престъплението, щял да пере окървавените дрехи

„Бил е затворен човек. Злоупотребявал е с алкохол. Получавали сме сигнал през 2015 г. за скандал между роднините. Става въпрос за къщата. Убиецът тогава блъска убития, който пада на земята.“ Така шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим описа пред NOVA телевизия 64-годишния Петър, който беше задържан за бруталното четворно убийство в Каспичан. По думите му заподозреният се опитал да прикрие следите си, като напълнил пералнята с кървавите дрехи.

Четири трупа бяха открити вчера в къща в града. Съсечени с нож и брадва са намерени 81-годишният Георги, съпругата му Гула на 70 години, синът и Веско - на 46 г. и дъщерята Славка - на 48 г. За два часа четворното убийство е разплетено.

„Екзекуцията е станала на 24 септември. Това сочат предварителните данни. Убиецът пенсионер, не е осъждан, няма криминално досие. Той е направил пълни самопризнания“, обясни шефът на полицията в Шумен.

Основата версия за убийството е спор за имот. Къщата, в която живее заподозреният, била наследена и част от нея била за убития Георги.

28-годишна жена от село Мадара потърсила помощ от полицията в Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. Тя и двама служители се отправили към дома, където живеели дядо ѝ, баба ѝ, майка ѝ и вуйчо й. При отварянето на вратата в антрето полицаите открили телата на брата и сестрата.

Племенникът на Георги, бил открит на втория етаж в къщата. В задържането му участвали спецполицаи, които разбили вратата на помещението, в което той се заключил.