Новият Закон за спорта мина на второ четене в парламентарната спортна комисия

Спорт

27-09-2018, 09:00

Снимка:

ММС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Очаква се следващата седмица да се гласува окончателно от Народното събрание

Проектът за нов Закон за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) мина на второ четене в парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. На заседанието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, както и по-голямата част от екипа, който работи през последните три години по философията и текстовете на закона.

Дебатът по големия по обем закон продължи над четири часа, като повечето от текстовете получиха единодушна подкрепа от депутатите от парламентарните групи на ГЕРБ, Обединени патриоти, Воля и ДПС. Сериозна част от текстовете бяха подкрепени и от БСП, като много от техните предложения също бяха приети. След като председателят на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов не допусна ново отлагане на гласуването на текстовете на второ четене се очаква още в началото на следващата пленарна седмица новият закон да бъде гласуван и от Народното събрание на второ четене.

По време на заседанието на Комисията министър Красен Кралев коментира, че приемането на новия закон е очаквано от цялата спортна общност, защото разрешава редица неуредици в сектора.