Борисов за нападението над журналист: Виновните да бъдат наказани строго

Крими

27-09-2018, 08:42

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния, заяви премиерът

Виновните за нападението на журналиста Димитър Върбанов да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Това разпореди премиерът Бойко Борисов, който е в Ню Йорк за участие в Общото събрание на ООН. Вчера журналистът бе нападнат и пребит при разследване за склад за храни с изтекъл срок на годност.

Премиерът категорично осъди насилието над журналисти.

„Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния“, коментира Борисов.

В момента Върбанов е настанен в Неврохирургията на Великотърновската болница с множество травми по главата и ръцете, но без опасност за живота., съобщава БНТ. Двамата нападатели на репортера - служители на склад - както и началникът на склада, са задържани за 24 часа.

Нападението на разследващият журналист предизвиква и сериозно обществено недоволство. „Солидарност за Митко“, „ Журналистиката не е притеснение“ са само част от постовете, които могат да се видят в социалните мрежи.