Борисов след ООН: Всички говорят за мир, но истината е в надпреварата в ядреното въоръжаване

Разбирам защо Тръмп е толкова популярен сред някои от американците, коментира премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред българските журналисти в Ню Йорк изказванията на президентите на САЩ и Турция по време на 73-тата сесия на ООН.

„В речта на президента Тръмп прозират няколко неща и аз разбирам защо в голяма част от американците той е толкова популярен - интересът на САЩ. Няма да даваме повече пари за тези, които не уважават, няма да участваме там, където не ни уважават. Тези, които не купуват газ от САЩ или енергоносители, тези, които си позволяват да намаляват цените, с което да пречат на американските компании, ще бъдат тежко санкционирани“, разтълкува Борисов.

Всички говорят за мир, но истината е в надпреварата в ядреното въоръжаване, използването на химическо оръжие и влошените търговски и политически отношения между държавите, предупреди министър-председателят.

По-късно Борисов участва във второто издание на Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг в Ню Йорк. Фокусът на форума тази година е посветен на резките промени в икономиката, технологиите, климата, глобалните инвестиции и създаването на дългосрочните партньорства между различни сектори на обществения живот за постигане на устойчиво развитие.

Премиерът на България участва във форума заедно със свои колеги от над 70 страни от цял свят и лидери на глобални корпорации.