Над 400 сигнала за произшествия са подадени вчера

Общество

25-09-2018, 10:44

Снимка:

МВР

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Над 300 са били сигналите за пожари

452 сигнали за произшествия са били подадени в понеделник. Това обяви пред Нова ТВ директорът на „Пожарна безопасност и защитата на населението“ главен комисар Николай Николов. 320 от сигналите са били за пожари, а 121 – за спасителни дейности. Най-тежко е било положението в Монтана, а след това в София.

Около 46 са сигналите, постъпили в София – отново за паднали дървета, клони и опасни предмети.

Поривите на вятъра в Монтана достигнаха 90км/ч. Бурен вятър събори изолация на финансово-стопанската гимназия в Монтана. Паднаха и десетки дървета и билбордове.

Вчера заради силният вятър в Благоевград падна и фасадата на мола. Кметът на града обясни, че щетите и почистването трябва да се поемат от концесионера на търговския обект.

Пожари горяха в цялата страна. В Кюстендил огън обхвана 50 хил. кв. м. сухи треви в землището на село Мурсалево. При гасенето му е пострадал леко и един от огнеборците. Селска постройка и шест бали с фураж са изгорели.

Три пожара са горели и в общините Благоевград, Петрич и Кресна. Голям пожар е избухнал и в Айтос. Огънят е бхванал товарни автомобили на ТИР паркинг на пътя Айтос – с. Карагеоргиево. Унищожени са четири камиона и навес. Междувременно три екипа са потушили пожар в цеха, помещението и оборудването са унищожени.

Продължават усилията и за пълното загасяване на пожара в ТЕЦ – Сливен. Според директорът на регионалната пожарна още няколко дни ще горят балите със слама, охванати от огъня там.