Бебето на новозеландския премиер – важен участник в Общото събрание на ООН

Арт и Стил

25-09-2018, 09:21

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Джасинда Ардърн сътворява история, коментират международните издания

Новозеландският премиер Джасинда Ардърн сътворява история. Това гласят повечето коментари на международните издания по повод появата й на Общото събрание на ООН в Н» Йорк заедно с тримесечната й дъщеря - Неве Те Ароха.

Бебето определено прикова вниманието на световните лидери и медии на форума. 38-годишната премиерка на Нова Зеландия роди дъщеря си през юни, но още през август се върна на работа.

Ардърн държа реч по време на Срещата на върха за мира „Нелсън Мандела“ , а в публиката бе нейният партньор, който се грижеше за малката им дъщеричка. След речта Ардърн взе бебето си и го целуна нежно, с което определено стопли сърцата на лидерите.

Премиерът се пошегува, че е почети толкова трудно да управляваш държава, колкото да се грижиш за бебе по време на 17-часов полет. Точно толкова е полетът от Нова Зеландия до Ню Йорк и младата майка се извини на пътниците в самолета за неудобството.

Ардърн коментира, че е изключително щастлива, че може едновременно да се грижи за малкото си бебето и да работи. Надява се, че след времето това ще е нормален стандарт на живот за всяка една жена по света. Според нея е важно за една жена да може да балансира между майчинството и кариерата.

„Ако мога да направя едно нещо, то е да се опитам да променя начина на мислене на хората в тази посока. И ако това стане, аз ще съм доволна“, споделя жената.

Междувременно нейният партньор известният телевизионен водещ Кларк Гейфорд сподели снимка в социалната мрежа с баджа на бебето за достъп до ООН. На него пише просто „Първото бебе на Нова Зеландия". А бащата гордо написа в коментар под снимката:  "Бих искал да бях снимал изненаданите погледи на японската делегация в ООН вчера, когато влязоха в заседателна зала, докато сменяхме памперс.“