Онлайн платформа ще помага на жените - жертви на насилие - bulgaria.utre.bg

Онлайн платформа ще помага на жените - жертви на насилие

24 септември 2018, 13:40 | Марияна Толева
  • Снимка:
    pixabay

Една от всеки три жени в ЕС е била обект на физическо или сексуално насилие

Нова онлайн програма ще помага на жените, станали жертва на насилие. EMPROVE вече работи в България, като е дала и добри резултати в други европейски държави.

Целта е да се помогне на жените – жертви на насилие. Най-трудното е да бъде споделено за извършеното посегателство.

Една от всеки три жени в ЕС е била обект на физическо или сексуално насилие, или и двете. През последните 4 години общо 13 млн. жени в ЕС са били жертви на насилие. Половината от тях изобщо не подават сигнал. Най-често пък насилникът е съпругът или приятелят.

„Страшното е, че е голям броят и на убитите жени. Европейската комисия отделя близо 225 млрд. евро годишно за отговор на насилието и пропуснатите ползи. Парадоксът е, че въпреки огромните средства проблемът с насилието, в неговата най-тъмна страна, продължава да се пренебрегва”, коментира комисарят по цифровизацията Мария Габриел, която присъства на представянето на платформата в София.

Още при самата регистрация в платформата всяка жена получава личен ментор, който да им помогне. Освен съвети, повишаване на самочувствието, място за споделяне, платформата дава възможност и на жертвите да се свързват помежду си.Коментари (1)

Потребител
обективен
Насилието над жените от мъжете расте прогресивно и никога няма да спре, докато феминизмът не се инкриминира. Благодарение на феминистките и тяхното квичене за права, които никой не им е отнел, мъжете убиват жени, дори само защото са жени! Никоя жена няма право да съди мъж за [ още... ]
04 октомври, 15:17 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета