Салпаров: Някои момчета трябва да си преодолеят егото и да играят за България

Либерото на България Теодор Салпаров не скри, че мисли да спира със спорта, но все още не е взел окончателно решение кога ще се случи това

„Направих 15 години вече в националния отбор. Ако имат нужда от мен, винаги ще помогна. Само ще ви кажа, че ако тук бяха и Матей Казийски, и Тодор Алексиев, и Цветан Соколов, и Георги Братоев, и Боян Йорданов, 5-има състезатели на топ ниво, смятам че нямаше да загубим мач до този със САЩ. Не е някакво изхвърляне, а реалност“, това заяви пред БНТ Либерото на България Теодор Салпаров.

Той коментира, че страната е била много близо го успеха с този колектив.  

„За в бъдеще - има Олимпиада, и тези изброени състезатели могат да дадат още до 2020-а поне. Силно се надявам да размислят, да откликнат и се обединят в името на националния отбор. Това е най-важното, защото има един герб, който е над всичко”, Салпаров.

По думите му напрежението в отбора идва малко повече.

„След като стана ясно, че не можем да продължим, беше важно да победим за световната ранглиста. Има за какво да съжаляваме. Не бяхме в толкова тежък поток. Мачът във Варна с Иран щеше да ни помогне да се класираме за финалната шестица на шампионата”, каза още той.

„Трябва да си преодоляваме егото и да мислим най-вече за България, защото не сме тук да си мерим характерите и кой е по-голям един на друг или треньор и състезател. Всеки един състезател е много ценен, защото можем да направим много с изброените. Когато няма 8-9, няма взаимозаменяемост, докато най-силните отбори играят с 14 равностойни и могат да дадат почивка на най-добрите си и да са по-свежи за финалите в Италия”, добави Салпаров.

Той признава, че съжалява за няколко неща.

„След 2006-а, когато играхме на световното първенство и 2009-а - на европейското в Турция, мечтаех да играем на финал и 2010-а мисля, че бяхме готови да играем на Мондиала, защото ако бяхме били Куба, можехме да прескочим и сърбите. Много съжалявам за това, както и за световното вкъщи. Но трябва да бъдем заедно и да дадем най-доброто, защото щеше да бъде страхотно”, допълни Салпаров.

Източник: Novsport