Тома Биков за Корнелия Нинова: За пореден път опровергаваме политик, станал известен като „г-жа Лъжа“

Политика

23-09-2018, 12:58

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

БСП не я слуша, излезли с позиция след гласуването на казуса с Унгария в Европарламента

"Даваме поредна пресконференция заради абсолютно безпардонното лъготене на г-жа Нинова. Въпреки че ни е крайно неприятно да обясняваме очевидни неща, бяхме принудени за пореден път да опровергаваме думи на един политик, станал известен с прозвището "г-жа Лъжа". Добре лъже, но все по-недобре с времето започва да се справя и с тази длъжност.“ С тези думи депутатът от ГЕРБ Тома Биков опроверга думите на лидера на БСП Корнелия Нинова за гласуването на позицията за Унгария в Европарламента.

По думите му партията на Корнелия Нинова не я слуша. „Вадим си извода, че тя изразява лична позиция, а не тази на БСП“, каза още той. И обясни, че след като е минало гласуването в ЕП Корнелия Нинова е събрала ръководството на БСП, които са взели решение да са против декларацията.

„В Европейския парламент нашите депутати гласуваха срещу отнемането на гласа на Унгария по принципни позиции - това не е европейско. За разлика от БСП, които имат четирима евродепутати и са се държали по четири различни начина. Единият е гласувал "за“ – г-н Станишев, другият е "против“- г-н Неков, г-н Курумбашев е бил в зала, но не е гласувал и не е ясно защо, г-н Пирински не е бил в залата, въпреки, че г-жа Нинова определя точката като най-важна за партията й“, допълни депутата от ГЕРБ.

„Ако Корнелия Нинова споделя нашите принципи, мисленето на евродепутатите ни, които са били в зала и са изразили позиция, може да стане индивидуален член на ЕНП и да подкрепя нашите позиции. БСП най-вероятно ще остане в ПЕС. Виждаме, че евродепутатите на БСП гласуват по различен начин, в синхрон с крайната левица на Европа – в лицето на комунистите, на анархистите и ПЕС, където членува БСП“, добави той.