Плевнелиев за президента Радев: Популист, той е лидер на опозицията

Политика

23-09-2018, 10:59

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Неговата стратегия е вредна за България

„Президентът Румен Радев е един лидер на опозицията. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България.“ Това заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев пред NOVA телевизия.

Плевнелиев оцени сблъсъка между държавния глава Румен Радев и премиера Бойко Борисов като "сериал между двама силни генерали". „Премиерът като по-мъдър отстъпва. Една демокрация върви напред когато институциите, а не егото я движат“, смята той.

„За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно много сериозно противопоставяне с Кремъл по отношение на два стратегически проекта, които са от геостратегическа важност за Русия. Ще има много сериозен сблъсък в България по тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи“, коментира още Росен Плевнелиев.