Установили тежки нарушения във "Винпром Карнобат"

Крими

22-09-2018, 17:40

Снимка:

Сис Индъстрис

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Митничарите се натъкнали и на данни за извършени престъпления

„В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения. За някои от тях има и данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция.“ Това заяви директорът на Митница Бургас Валери Стефанов.

Вчера Агенция „Митници" запечата данъчните складове за производство на алкохолни напитки. Складовете са на фирма, собственост на бизнесмена Миню Стайков. Първоначалният срок за затваряне на складовете е 48 часа, но той може да бъде удължен определение от компетентния съд.

Днес Стефанов обясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи. Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода, допълни той.

Днес служители продължиха да изразяват недоволството си от затварянето на складовете.

Специализираната прокуратура влезе в началото на септември в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индъстрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари. Собственик на "Винпром Карнобат“ Миню Стайков и още 10 души бяха задържани.