Министър Кралев и председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев подписаха Меморандум за сътрудничество

Спорт

21-09-2018, 18:53

Снимка:

ММС

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Обсъдиха случаите на корупция в спорта и мерките за противодействие на порочните практики

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подписаха Меморандум за сътрудничество.

Взаимодействието между Министерство на младежта и спорта (ММС) и КПКОНПИ ще бъде в няколко области. Сред тях са провеждане на периодични срещи и консултации по прилагането на различни антикорупционни мерки, партньорство при провеждане на обучения с цел обмен на експертиза и опит във връзка с дейности по превенция и предотвратяване на корупционни практики, партньорство по теми и проекти от взаимен интерес – конференции, семинари, кръгли маси и др., сътрудничество във връзка с организирането на информационни кампании с антикорупционна насоченост,обмен на информация и експертиза при осъществяването на проучвания и анализи.

По време на срещата Кралев и Георгиев обсъдиха случаите на корупция в спорта и мерките за противодействие на корупционните практики.

Както е известно по време на Председателството на Съвета на ЕС България успя да върне в дневния ред на ЕС темата с борбата срещу уреждането на мачове.