Запечатиха Винпром „Карнобат“ (ВИДЕО)

Открили множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове

Агенция „Митници" запечата данъчните складове за производство на алкохолни напитки в района на Карнобат. Мярката се налага заради констатирани множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция „Митници“. Складовете са на фирма, собственост на бизнесмена Миню Стайков.

Първоначалният срок за затваряне на складовете е 48 часа, но той може да бъде удължен определение от компетентния съд.

Специализираната прокуратура влезе в началото на септември в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индъстрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари.
Разследването започнало преди 2 месеца, когато е разбита фабрика за незаконно производство на цигари. Юли атимафиоти удариха фабриката, която се намира в имот на сина на кмета на Карнобат Георги Димитров – Иван. Прокуратурата продължила разследването, за да стигне до високите етажи на престъпната дейност. Оборотът на нелегалната фабрика за цигари бил 70 млн. лв. годишно, обясниха тогава органите на реда.

Собственик на "Винпром Карнобат“ Миню Стайков и още 10 души бяха задържани.

По време на мярката за неотклонение на бизнесмена стана ясно, че Специализираната прокуратура е сезирала Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), след като са установени 9 младежи, свързани със Стайков, които регистрирали еднолични дружества и получили 7 милиона лева средства по европейски програми.

Служителите винпрома протестират срещу затварянето на завода.