Борисов: Първо с президента ще обсъдя кандидатурата за главен секретар на МВР

Политика

21-09-2018, 14:25

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Премиерът провери строителството на довеждащия път към тунела под Шипка

Първо с президента Румен Радев ще обсъдя предложението за нов главен секретар на МВР. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес подети Габрово.

„Ще го потърся в удобно за него време, ще мотивирам кандидатурата, ще сложа няколко имена и тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни действия. Системата има нужда от професионализъм, от спокойствие и аз и съм убеден, че е и президентът ще погледне държавнически“, категоричен е премиерът.

Той заяви и че ще предложи хора, които са големи професионалисти и в момента ръководят големи структури.

Относно повторените от соцлидерката критики за Унгария, премиерът се пошегува, че не може да надговори устата жена.

Премиерът направи проверка и на строителството на довеждащия път към тунела под Шипка.

"Ще съумеем тежкия трафик между Южна и Северна България да го преведем оттук. Мащабно и модерно строителство, имате възможност да видите как се строят модерни мостове с огромна височина. Тренираме за мостовете на "Хемус" и на автомагистрала "Кресна" - там мостовете ще бъдат още по-високи, екологичносъобразни", заяви премиерът Бойко Борисов, след като инспектира обхода на Габрово.

Борисов инспектира и строителните дейности по изграждането на нова църква в Габрово. Правителството ще помогне за довършването на ремонта на православния храм "Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских". Необходими са още 300 хил. лв. През септември 2017 година Министерският съвет отпусна 180 000 лева за обекта.