Синдикатите: Това, че Младен Маринов е служител на МВР, му дава добър старт

Крими

21-09-2018, 13:25

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Набелязаха основни проблеми в системата

Това, че постът се заема от служител на МВР, дава добър старт на Младен Маринов. Така Валентин Попов, председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира назначението на Маринов за министър на вътрешните работи. Новият шеф на вътрешното ведомство проведе среща със синдикатите.

Направих първата си среща като министър със синдикатите, тъй като те са важни, както за коректив на ръководството, така и като помощ да се запознавам с проблемите, коментира новият вътрешен министър Маринов.

Сред разговорите бяха набелязани три основни проблема, посочени от синдикатите, в дейността на министерството. Това са хроничното недофинансиране на МВР, мотивацията на служителите и това, че до момента министерството било ръководено не от политици, а от чиновници.

„Основното им искане са законодателните промени. Това се обсъжда отдавна. Имаме съвпадение по отношение на част от социалните пакети. Имаме съвпадение в чисто практическите приложения на документооборота, административната тежест“, посочи Маринов.