Росен Желязков: В транспорта няма пожари за гасене, трябва по-добра координация

Политика

21-09-2018, 11:54

Снимка:

Кадър/БТВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ивайло Московски: Оставям министерството в устойчиво състояние

Новите министри се заклеха

Никой в публичната сфера не е застрахован от фалшиви новини, клевети, инсинуации, казва новият транспортен министър

„Не е нужно министърът да е най-добрият експерт. Това, от което мисля, че разбирам, е мениджмънт и управление на човешкия фактор. Не мисля, че в министерството има пожари за гасене.Трябва по-добра координация при взимане на решения. Това е проблем за цялата държавна администрация“. Това заяви пред БТВ новият министър на транспорта Росен  Желязков.

Премиерът лично му предложил поста.

„Не беше лесно решение за мен, но който го познава, знае, че той е много убедителен“, обясни Желязков.

Относно БДЖ той смята, че дружеството вече може да инвестира в подновяване и реконструкция на личния подвижен състав. Той припомни, че към 2009 г. задълженията на дружеството са били близо 900 млн. лв., а в момента те са изчистени.

Желязков коментира и спекулациите около това, че е предложен от шефа на кабинета на Бойко Борисов – Румяна Бъчварова, с която според някои медии имал връзка. Двамата категорично отрекоха подобни твърдения.

 „Първата информация за афера между мен и Бъчварова се появи, когато тя стана вътрешен министър, а заглавието беше „Вътрешният министър живее с подсъдим”, т. е. атаката беше срещу нея. Никой в публичната сфера не е застрахован от фалшиви новини, клевети, инсинуации”, коментира новият транспортен министър.