Очаква се засилен трафик около почивните дни

Общество

21-09-2018, 08:19

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Спира се движението на тежкотоварни автомобили

Засилен трафик се очаква в края на работния ден заради следващите три почивни дни около празника на Независимостта. Най-натоварено се очаква да бъде движението по магистралите и граничните пунктове с Гърция.

Спира се дижението на тежкотоварни камиони над 12 тона от 16 до 20 часа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

На магистрала „Хемус“ се извършва ремонт на долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт„Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). На магистрала „Тракия” заради ремонт в района на 17-тия километър в посока Бургас движението е двупосочно в едното платно.